Random header image... Refresh for more!

14 en 15 september 2019 – Open monumenten dagen Botanische Tuin Zuidas AmsterdamBotanische Tuin Zuidas

Tijdens de monumentendagen op 14 en 15 september worden[Lees verder →] in de Botanische Tuin Zuidas rondleidingen om 12:00 en 15:00 uur verzorgd. Met de grootste cactusverzameling van Nederland, bijzondere bloemen- en plantensoorten, penjing tuin en bonsai collectie, lommerrijke zitjes en imposante oranjerie is de tuin zeker een aanrader om te zoeken.
Op zondag 15 september is er bovendien een gezellige markt met planten, kruiden, grassen, bamboes, zaden en bollen van Biologische Kwekerij Wiering, Kwekerij De Ent en Van Tubergen. Potje Toe verkoopt delicatessen van eigen oogst en Imker Henk Kooij staat er met honing en kaarsen. Dochter Nanny Speetjens-Kooij exposeert haar op de natuur geïnspireerde schilderijen en tekeningen. Bezoekers kunnen bij de penjingtuin ook genieten van Japanse thee, koekjes en sake. Verder is er een bonsai demo en er zijn handgemaakte tasjes en etuitjes van de mooiste stoffen. Natuurlijk is er ook koffie met appeltaart.
Kijk voor meer info op Botanische Tuin Zuidas.
Openingstijden: 10:00-17:00 uur – gratis toegang en gratis parkeren in het weekend.
Adres: Van der Boechorststraat 8, 1081BT Amsterdam Buitenveldert

1. Terras voor de grote ontvangstkas 2. Strelitzia reginae 3. Binnen in de gang van de kassen
4. Ceres forbesii ‘Spiralis’ 5. Subtropische planten aan het water 6. Subtropische planten naast de succulentenkas
7. In de succulentenkas 8. Zicht op de grote vijver 9. Crossandra infundibuliformis

0 reacties

Er zijn nog geen reacties...

Geef een eerste reactie door onderstaand formulier in te vullen.

Laat een reactie achter

Copyright © ”2022”, Nederlandse Kuipplantenvereniging Regio West - niets van deze website mag worden gekopieerd zonder toestemming van de webbeheerder