Random header image... Refresh for more!

9 november 2019 – workshop tijdreis door een microscoop

In 1994 werden in een ravijn in Australië[Lees verder →] een paar levende bomen ontdekt die tot die tijd alleen bekend waren als een fossiel uit de tijd van de dinosauriërs. Enkele nakomelingen van deze zeldzame boom – de Wollemia nobilis – staan nu in de Botanische Tuin TU Delft.
In zijn workshop ‘Tijdreis door een microscoop’ gaat Rob van Es samen met de deelnemers terug in de tijd. Gezamenlijk onderzoeken zij dan stukjes van deze bijzondere naaldboom, een prehistorische overlever. Ultradunne plakjes plantenweefsel worden behandeld met pigmenten, alcohol en kunsthars. Via de microscoop ontdekken zij een verloren gewaande wereld van schitterende plantencellen.
De zeldzame boom is in miljoenen jaren nauwelijks veranderd. Onze huidige sparren en kerstbomen zijn ‘watjes’ vergeleken met de woeste groeikracht van de Wollemia.
Kom en ontdek het zelf.
Tien microscopen en alle andere benodigdheden staan klaar. Zelfgemaakte microscopische preparaten kunnen er naar meegenomen worden.
Deze workshop is ook voor mensen die nog nooit een microscoop hebben gebruikt.
De workshop wordt op 9 november van 14:00 tot 16:00 uur in de Botanische Tuin TU Delft gehouden.
Adres Poortlandplein 6, 2628BM Delft
Kosten € 30,00 per persoon, inclusief alles.
Opgeven via: info@robvanes.nl.0 reacties

Er zijn nog geen reacties...

Geef een eerste reactie door onderstaand formulier in te vullen.

Laat een reactie achter

Copyright © ”2022”, Nederlandse Kuipplantenvereniging Regio West - niets van deze website mag worden gekopieerd zonder toestemming van de webbeheerder